Voeg bruiswater toe. Kies de hoeveelheid die je zelf lekker vindt!
Even doorroeren zodat alle smaken goed mengen.
Gebruik een schijfje sinaasappel als garnering. Saluti!
Cosmopolitan
45 ml wodka
30 ml Cointreau
15 ml vers limoensap
10 ml cranberry juice
(Flamed) sinaasappel schil
Bereiden
Vul een shaker met ijsblokjes.
Voeg 45 ml wodka, 30 ml Cointreau, 15 ml verse limoensap en 10 ml cranberrysap toe en shake totdat de shaker goed koud aanvoelt.
Schenk uit en zeef in een martiniglas en garneer met een (flamed) sinaasappel schil.
Moscow Mule
45 ml wodka
120 ml gemberbier
1/2 tl Angostura Bitter
1⁄2 limoen in 2 partjes
IJs
Bereiden
Vul een koperen mok met ijsblokjes
Schenk de wodka erbij
Knijp de 2 partjes limoen uit boven de mok en bewaar ze apart
Voeg de Angostura bitters toe in de mok
Vul aan met gemberbier en roer goed door. Gebruik de partjes limoen als garnering
Mojito
30 ml blanke rum
90 ml bruiswater
15 ml limoensap
2 theelepels rietsuiker
12 blaadjes verse munt
1 takje munt
Partje limoen
Crushed ijs
Pollepel of mudler
Short tumbler glas
Bereiden
Doe het limoensap met de suiker in je glas.
Stamp stevig door elkaar met een cocktailmuddler, of de achterkant van een pollepel.
Geef een klap op de muntblaadjes en doe de blaadjes in je glas.
Voeg de rum en het bruiswater toe.
Vul je glas tot de rand met ijs. Crushed bij voorkeur, of blokjes.
Doorroeren zodat de muntblaadjes mooi gaan zweven. Garneer met een takje munt en een partje limoen.
Sex on the Beach
40 ml Peachtree
20 ml Wodka
40 ml sinaasappelsap
20 ml cranberrysap
Schijfje sinaasappel
IJsblokjes
Bereiden
Vul een wijnglas tot de rand met ijsblokjes
Schenk de Peachtree, de wodka, de sinaasappelsap en de cranberrysap in het glas
Roer voorzichtig door en garneer met een schijfje sinaasappel. En je cocktail is klaar!
Pornstar Martini
45 ml vanillewodka
15 ml passievruchten-likeur zoals Passoa
60 ml Passievruchtsap
Sap van een halve limoen
Eiwit van 1 ei
Shotglaasje prosecco
Halve passievrucht
IJs
Cocktailshaker
Zeefje
Martiniglas
Bereiden
Doe de limoensap, wodka, Passoa en passievruchtsap en eiwit in een met ijs gevulde cocktailshaker en shake tot je shaker beslaat.
Schenk de cocktail door een zeefje (zonder ijs) in een martiniglas.
Laat de passievrucht op je martini drijven met het vruchtvlees naar boven.
Serveer een shotglaasje prosecco naast je Pornstar Martini.
Pornstar Spritz
50 ml Passievrucht likeur
175 ml Cava
50 ml Bruiswater
Halve passievrucht
Bereiden
Vul een wijnglas met ijs
Schenk 50 ML Passievrucht likeur in
Voeg cava of prosecco toe
Top af met bruiswater
Garneer met een halve passievrucht.
Caipirinha
50 ml Witte rum
Halve limoen in partjes
2 theelepels fijne witte suiker (of voor de echte cocktail shakers 10 ml Monin Sucre)
Bereiden
Stamp de limoen en suiker fijn (of gebruik 10 ml Monin suikersiroop)
Vul het glas met crushed ijsblokjes
Schenk 50 ml Cachaca in en even goed doorroeren
Garneer met een partje limoen. Cheers!
Dark ‘n Stormy
45 ml bruine rum
120 ml gemberbier
Halve limoen en een partje om te garneren
IJs
Angostura Bitters
Bereiden
Vul je glas met ijs.
Pers een halve limoen uit in het glas en voeg het gemberbier toe.
Voeg nu voorzichtig de rum toe over de achterkant van een lepel zodat je een mooi laagje erbovenop krijgt.
Partje limoen op je glas en klaar.
Als je echt de show wilt stelen, laat je een drupje of 4 Angostura Bitters op het ijs vallen. Let op, in een bitter zit wel ook een beetje alcohol.
Espresso Martini
30 ml koffielikeur
30 ml wodka
30 ml espresso
3 koffieboontjes
Optioneel: suiker-siroop 5 ml
IJs
Cocktailshaker
Martiniglas
Bereiden
Voeg je dranken toe in de shaker. Geen zorgen, de espresso mag warm zijn.
Houd je van een zoetere Espresso Martini, dan voeg je ook suikersiroop toe.
Shaken maar!
Vul de shaker aan met ijs en shake nog een paar keer goed door tot je shaker beslaat.
Schenk je mooi schuimende martini (zonder ijs) in je glas.
Laat de koffieboontjes drijven op je schuimlaagje.
Penicillin
60 ml Johnnie Walker Red Label Whisky
30 ml vers citroensap
20 ml gembersiroop
5 ml honing
1 druppel Angostura Bitters
5 ml rokerige Schotse Whisky
1 sinaasappelzest
Bereiden
Shake alle ingrediënten behalve de rokerige whisky en de sinaasappelzest.
Strain * in een met ijsblokjes gevuld whiskyglas.
Druppel de rokerige whisky erop en garneer met sinaasappelzest.
Long Island Iced Tea
15 ml gin
15 ml tequila
15 ml wodka
15 ml witte rum
15 ml triple sec
60 ml cola
10 ml citroensap
Schijfje citroen
Bereiden
Schenk alle ingrediënten voor deze cocktail, behalve de cola, samen in één glas
Roer alle ingrediënten door elkaar
Vul een ander glas met ijsblokjes
Giet vervolgens de mix in het glas met de ijsblokjes
Vul nu de rest van het drankje aan met cola
Maak ‘m af met een schijfje citroen
Negroni
30 ml gin
30 ml Campari
30 ml rode vermout
IJs
Gedraaid sinaasappelschilletje
Bereiden
Vul je tumbler met ijs en giet vervolgens alle dranken erbij.
Roer alles rustig door om de dranken goed te laten vermengen met het ijs.
Om de presentatie te perfectioneren, snijd een dun plakje sinaasappel af en voeg het toe als garnering bovenop het ijs. Als finishing touch kun je ook een mooi gedraaid sinaasappelschilletje toevoegen voor een extra vleugje aroma. Geniet van je perfect samengestelde cocktail!
Old Fashioned
60 ml bourbon
10 ml suikersiroop
3 tot 5 druppels Angostura Bitters
Sinaasappelschil
IJs
Bereiden
Doe de suikersiroop in het glas.
Voeg de Angostura Bitters en de bourbon toe.
Roer met 2 à 3 ijsblokjes door totdat je cocktail koud is.
Knijp de sinaasappelschil uit boven je glas en garneer het glas met de schil.
Apricot Cosmo
45 ml vodka
30 ml cranberrysap
15 ml limoensap
2 barspoons abrikozen jam
2 dashes sinaasappelbitters
Bereiden
Schenk de vodka, de cranberrysap, limoensap, de abrikozenjam en de sinaasappelbitters in een shakertin.
Vul de shakertin met ijs en shake hard.
Fine strain de cocktail in een voorgekoeld martini glas
Garneer met een gedroogde abrikoos op de rand van het glas.