Cocktails

Aperol Spritz

Bereiden

  1. Vul je glas met ijs.
  2. Voeg de Aperol en prosecco toe.
  3. Voeg bruiswater toe. Kies de hoeveelheid die je zelf lekker vindt!
  4. Even doorroeren zodat alle smaken goed mengen.
  5. Gebruik een schijfje sinaasappel als garnering. Saluti!

Cosmopolitan

Bereiden

  1. Vul een shaker met ijsblokjes.
  2. Voeg 45 ml wodka, 30 ml Cointreau, 15 ml verse limoensap en 10 ml cranberrysap toe en shake totdat de shaker goed koud aanvoelt.
  3. Schenk uit en zeef in een martiniglas en garneer met een (flamed) sinaasappel schil.

Moscow Mule

Bereiden

  1. Vul een koperen mok met ijsblokjes
  2. Schenk de wodka erbij
  3. Knijp de 2 partjes limoen uit boven de mok en bewaar ze apart
  4. Voeg de Angostura bitters toe in de mok
  5. Vul aan met gemberbier en roer goed door. Gebruik de partjes limoen als garnering

Mojito

Bereiden

  1. Doe het limoensap met de suiker in je glas.
  2. Stamp stevig door elkaar met een cocktailmuddler, of de achterkant van een pollepel.
  3. Geef een klap op de muntblaadjes en doe de blaadjes in je glas.
  4. Voeg de rum en het bruiswater toe.
  5. Vul je glas tot de rand met ijs. Crushed bij voorkeur, of blokjes.
  6. Doorroeren zodat de muntblaadjes mooi gaan zweven. Garneer met een takje munt en een partje limoen.

Sex on the Beach

Bereiden

  1. Vul een wijnglas tot de rand met ijsblokjes
  2. Schenk de Peachtree, de wodka, de sinaasappelsap en de cranberrysap in het glas
  3. Roer voorzichtig door en garneer met een schijfje sinaasappel. En je cocktail is klaar!

Pornstar Martini

Bereiden

  1. Doe de limoensap, wodka, Passoa en passievruchtsap en eiwit in een met ijs gevulde cocktailshaker en shake tot je shaker beslaat.
  2. Schenk de cocktail door een zeefje (zonder ijs) in een martiniglas.
  3. Laat de passievrucht op je martini drijven met het vruchtvlees naar boven.
  4. Serveer een shotglaasje prosecco naast je Pornstar Martini.

Pornstar Spritz

  1. 50 ml Passievrucht likeur
  2. 175 ml Cava
  3. 50 ml Bruiswater
  4. Halve passievrucht

Bereiden

  1. Vul een wijnglas met ijs
  2. Schenk 50 ML Passievrucht likeur in
  3. Voeg cava of prosecco toe
  4. Top af met bruiswater
  5. Garneer met een halve passievrucht.

Caipirinha

Bereiden

  1. Stamp de limoen en suiker fijn (of gebruik 10 ml Monin suikersiroop)
  2. Vul het glas met crushed ijsblokjes
  3. Schenk 50 ml Cachaca in en even goed doorroeren
  4. Garneer met een partje limoen. Cheers!

Dark ‘n Stormy

Bereiden

  1. Vul je glas met ijs.
  2. Pers een halve limoen uit in het glas en voeg het gemberbier toe.
  3. Voeg nu voorzichtig de rum toe over de achterkant van een lepel zodat je een mooi laagje erbovenop krijgt.
  4. Partje limoen op je glas en klaar.
  5. Als je echt de show wilt stelen, laat je een drupje of 4 Angostura Bitters op het ijs vallen. Let op, in een bitter zit wel ook een beetje alcohol.

Espresso Martini

Bereiden

  1. Voeg je dranken toe in de shaker. Geen zorgen, de espresso mag warm zijn.
  2. Houd je van een zoetere Espresso Martini, dan voeg je ook suikersiroop toe.
  3. Shaken maar!
  4. Vul de shaker aan met ijs en shake nog een paar keer goed door tot je shaker beslaat.
  5. Schenk je mooi schuimende martini (zonder ijs) in je glas.
  6. Laat de koffieboontjes drijven op je schuimlaagje.

Penicillin

Bereiden

  1. Shake alle ingrediënten behalve de rokerige whisky en de sinaasappelzest.
  2. Strain * in een met ijsblokjes gevuld whiskyglas.
  3. Druppel de rokerige whisky erop en garneer met sinaasappelzest.

Long Island Iced Tea

Bereiden

  1. Schenk alle ingrediënten voor deze cocktail, behalve de cola, samen in één glas
  2. Roer alle ingrediënten door elkaar
  3. Vul een ander glas met ijsblokjes
  4. Giet vervolgens de mix in het glas met de ijsblokjes
  5. Vul nu de rest van het drankje aan met cola
  6. Maak ‘m af met een schijfje citroen

Negroni

Bereiden

  1. Vul je tumbler met ijs en giet vervolgens alle dranken erbij.
  2. Roer alles rustig door om de dranken goed te laten vermengen met het ijs.
  3. Om de presentatie te perfectioneren, snijd een dun plakje sinaasappel af en voeg het toe als garnering bovenop het ijs. Als finishing touch kun je ook een mooi gedraaid sinaasappelschilletje toevoegen voor een extra vleugje aroma. Geniet van je perfect samengestelde cocktail!

Old Fashioned

Bereiden

  1. Doe de suikersiroop in het glas.
  2. Voeg de Angostura Bitters en de bourbon toe.
  3. Roer met 2 à 3 ijsblokjes door totdat je cocktail koud is.
  4. Knijp de sinaasappelschil uit boven je glas en garneer het glas met de schil.

Apricot Cosmo

Bereiden

  1. Schenk de vodka, de cranberrysap, limoensap, de abrikozenjam en de sinaasappelbitters in een shakertin.
  2. Vul de shakertin met ijs en shake hard.
  3. Fine strain de cocktail in een voorgekoeld martini glas
  4. Garneer met een gedroogde abrikoos op de rand van het glas.